Ons voedingsbeleid

Ons voedingsbeleid

We zijn al jaren pionier in onderzoek naar een optimale voedingssamenstelling van onze producten. Zo waren we de eersten om transvetten te elimineren uit onze repen, bijna tien jaar geleden. En je vindt ook geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen in je Mars-chocoladerepen.

De naakte cijfers: gemiddeld 15 à 20 procent minder verzadigde vetten – 
Je nieuwe Mars®, Snickers® en Milky Way® bevatten gemiddeld 15 à 20 procent minder verzadigde vetten ten opzichte van de vorige recepten. Want we vervingen die verzadigde vetten door de onverzadigde variant.
Dat vertaalt zich in een verschil van 35 tot 45 procent tegenover het gemiddelde van de 25 grootste chocolademerken in België (per 100 g). Daarmee zitten onze repen stevig in de kopgroep van de chocoladeproducten met een laag gehalte aan verzadigde vetten.
Wil je de cijfers raadplegen, ga dan naar de vergelijkingspagina.

Onze extra troef: duidelijke GDA-aanduidingen – We geloven resoluut dat gezond eten ook lekker kan zijn. Hoe? Dankzij een evenwichtig voedingspatroon waarin afwisseling en variatie primeren. En dat kan je vandaag gemakkelijk zelf samenstellen. Want op al onze verpakkingen vertellen we heel precies uit welke ingrediënten onze chocoladerepen zijn opgebouwd. We gaan zelfs een stap verder en geven je niet alleen de voedingssamenstelling van onze chocoladerepen, maar eveneens de GDA-percentages (hieronder leggen we dat verder uit).

GDA staat voor Guideline Daily Amounts (in het Nederlands: DVR of Dagelijkse Voedingsrichtlijn). Het is een internationaal overeengekomen systeem dat de voedingswaarde van één portie weergeeft. Bijvoorbeeld: een Milky Way van 26 g bevat 2 g vet en heeft een GDA-waarde van 3 procent, dit wil zeggen dat de reep 3 procent van je totale dagelijkse vetbehoefte dekt.
We moéten die cijfers niet op onze etiketten weergeven, maar we doen het wél. Precies omdat we het voor jou eenvoudig willen maken om je voedingspatroon evenwichtig samen te stellen.
De GDA-hoeveelheden zijn uiteraard voor iedereen verschillend. Er werd overeengekomen de waarden te berekenen voor een volwassen vrouw met een matige fysieke activiteitsgraad. Deze bedragen:

  • Energiewaarde: 2000 kcal
  • Eiwitten: 50 g
  • Koolhydraten: 270 g (waarvan 90 g suikers)
  • Vetten: 70 g vetten (waarvan 20 g verzadigde vetten)
  • Voedingsvezels: 25 g
  • Natrium: 2,4 g (of 6 g (keuken)zout)

Terug